Välj rätt färg för ditt spelrum

Oavsett om du har lyckan att ha ett helt spelrum till ditt förfogande eller en spelhörna kan du maximera upplevelsen genom att välja rätt väggfärg. Det finns studier som visar att olika färger påverkar oss. Innan du inreder ditt spelrum kan det därför vara bra att läsa på lite om färgernas påverkan och betydelse på humöret.

Vanliga missar

En av de vanliga missarna som vi oftast gör när vi väljer färg är att vi förväntar oss att rummets färg ska bli likadan som nyansen på det lilla färgprovet. En del har också sett en bild i en tidning och valt färg utan att ha sett den i verkligheten. Båda dessa misstag är vanliga anledningar till att inte bli nöjd.

Ett tips är att välja en nyans ljusare än vad du tror. Färgen upplevs nämligen som mörkare när den målas på väggen. Du kan också köpa provburkar och måla några rader av olika nyanser på väggarna. Ju mer blått i en färg desto kallare upplevs den, men om nyansen drar åt gult eller rött upplevs den som varmare.

Utgå från din personlighet

Om du sitter vid din dator och spelar eller läser på exempelvis Casino Empire kanske du vill ha en vägg med en mörkare nyans som markerar hörnan där datorn står. Grönt är en färg som både lugnar och ger fokus vilket kan vara bra i ett spelrum. Är du osäker på vilken nyans som är den rätta kan du alltid fråga oss.

Ett annat tips är att tänka på hur rummet är inrett i övrigt för att nyansvalen ska passa ihop. Har du mycket färgstarka möbler och textilier kanske en vit vägg är det bästa alternativet medan en färgad vägg kan pigga upp ett i övrigt ljust rum. Även dagsljus och ljus från lampor kan påverka väggfärgens nyanser.